Kayısı Tatlısı nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Kayısı Tatlısı hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    500 gr kuru kayısı
    4 su bardağı su
    l su bardağı badem
    2 su bardağı toz şeker

    Yemeğin Tarifi
    Kayısıları derin bir kasede ıslatın.2-3 saat sonra süzdürün ve bir tencereye alın.Üzerlerini geçecek kadar su koyup, kayısılar yumuşayıncaya dek pişirin. Toz şekeri katıp, 5 dakika kadar sonra ocaktan alın. Süzdürdüğünüz kayısılar, el dayanacak sıcaklığa gelince, içlerine, suda bekletilerek kabuğu çıkarılmış birer badem yerleştirin. Üzerlerine kıyılmış badem serperek servise sunun. Kaymak ya da krem şantiyle de servis yapabilirsiniz.
     
  2. d

    derya__43 Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  3. k

    kenevir47 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  4. e

    ecem.sadik Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  5. h

    husbant Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  6. e

    emeleda Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  7. n

    neşem Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  8. n

    nuraygürel Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  9. d

    derdem Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  10. a

    asdfg Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş