Kaygana nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    Kaygana tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    4 adet yumurta
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır unu
    Alabildiği kadar su
    3-4 dal maydanoz
    2 çay kaşığı karbonat
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Yumurtaları bir kaseye kırın. Biraz çırpın, tuzunu, unları, karbonatı katın ve karıştırın. İyice yıkayıp, incecik kıydığınız maydanozları da ekleyin. Yoğururken bir yandan da suyunu azar azar ekleyin.



    Boza kıvamında bir hamur olacak. Tercihen teflon bir tavaya, tavanın tüm yüzeyini kaplayacak kadar sıvıyağ koyun. Yağ kızınca hamurdan bir dolu kepçe alıp, tavaya bütün olarak dökün. Kalınlığı yaklaşık 1 santimetre kadar olacak. Orta ateşte önlü arkalı kızartın. (Kaygana bütün değil de ayrı ayrı olarak da yapılabilir. O zaman tavaya birer kaşık, birer kaşık hamur dökülür.) Yumurtalı yemekler, tok tutucu özellikleriyle sahurlarda tercih edilir.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  3. a

    aybike Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. o

    ozlembck Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş