Kavurmalı Şehriye Pilavı nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Kavurmalı Şehriye Pilavı
    Malzemeler
    1 kg. kuzu kuşbaşı
    4 adet kuru soğan
    3 adet domates
    1 paket arpa şehriye
    2 yemek kaşığı margarin
    3 adet yeşil biber
    2 adet kırmızı biber
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Tencerede margarini eritip kuşbaşı etleri içine atın. Etler suyunu bırakıp çekince yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları atıp 10 dakika kavurun. Üstüne yeşil biberleri ve kırmızı biberleri doğrayın. Karabiber ve tuz atıp 3 bardak su ilave edin. Suyunu çekene kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin.

    Tencerede margarini eritin, şehriyeleri atıp tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. 4 bardak sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. Servis tabağının ortasına etleri koyun. Kenarına şehriye pilavı koyup servis yapın.
     
  2. r

    ruşen bider Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. R

    Rüya Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş