Katmerli Pazı Böreği nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Katmerli Pazı Böreği nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    İç harcı için;
    Yarım demet pazı
    2 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı tuz, karabiber

    Hamuru için;
    2 yemek kaşığı yoğurt
    3 adet yumurtanın akı
    3 su bardağı un
    1 çay bardağı sıvıyağ
    3 yemek kaşığı susam
    2 adet yumurtanın sarısı
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Yoğurma kabının içine; yoğurdu, yumurta aklarını ve tuzu koyup, karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun. Üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.



    Pazıları ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın. Sıvıyağla birlikte tencereye soğanları koyup, karıştırarak kavurun. Pazıları, tuzu ve karabiberi de katarak, 5 dakika daha kavurup, ateşten alın.



    Dinlenen hamurdan iki adet beze yapıp, oklava ile hazır yufka boyutunda açın. Susamla karıştırdığınız sıvıyağın yarısını üzerine gezdirin, dörde katlayıp tekrar açın. Açılan yufkayı avuç içi kadar kareler biçiminde kesin. Diğer yufkayı da aynı biçimde hazırlayın.

    İçinin harcını kestiğiniz hamurlara paylaştırıp, muska biçiminde, yani üçgen katlayıp, bastırarak kenarlarını kapatın. Fırın tepsisine sıralayıp, üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürün. 175 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirip, sıcak olarak servise sunun.
     
  2. s

    sonveda Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş