Katmer Poğaçası

Konu, 'Hamurişleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Malzemeler
    [​IMG]
    1 su bardağı süt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
    20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
    2 çay kaşığı tuz
    2 çay kaşığı tozşeker
    Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)

    Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
    100 gr beyaz peynir

    Yapılışı

    Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Portakalagaci geri dönmüş bayılırım Hatice hanımın tariflerine birde şu resimdeki güzellige bakarmısınız :)

    [​IMG]
     

    Ekli Dosyalar:

  3. Murat

    Murat Yönetici

    Ay çöregi degilmi bu? Katmer Poca bir diğer adı sanırım.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş