Katlama nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında turna tarafından paylaşıldı.

  1. t

    turna Yeni Üye

    Katlama hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    2 adet yumurta
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı su
    5 su bardağı un
    125 gr margarin eritilmiş

    Kızartmak için;
    1 su bardağı sıvıyağ

    Üzeri için;
    1 su bardağı pudra şekeri

    Yemeğin Tarifi
    Bir yoğurma kabında su, yoğurt ve yumurtaları karıştırın. Azar azar unu ekleyip, hamur pütürsüz ve kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.



    Hamurun üzerini örtüp, 20 dakika dinlendirin.



    Dinlenmiş hamurdan 5 adet beze yapıp, bezeleri tezgahın üzerine un serpiştirerek yufka büyüklüğünde tek tek açın.



    5 adet yufkayı, aralarına eritilmiş margarinle yağlayarak üst üste dizin.



    Yağlanıp üst üste konmuş yufkaları katlayarak rulo yapın. Hamur rulosunu bir parmak eninde dilimleyin.



    Her bir hamur dilimini kesilen taraf üste gelecek biçimde tezgaha koyun. Üzerine elinizle hafifçe bastırarak bir çay tabağı büyüklüğünde açıp, inceltin.



    Kesip, incelttiğiniz hamurları hafif unlu bir tepside biriktirin. Üst üste gelmemesine dikkat edin.



    Tavada yağı kızdırıp katlamaları önlü arkalı kızartın. Kızaran katlamaları önce kağıt havlu üzerinde bekletip, sonra servis tabağına alın. Pudra şekeri serperek ılık ılık servis yapın.
     
  2. b

    betulunlifleri Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. a

    asi kız Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. e

    el_yas Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  5. h

    haticemin Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş