Kaşar Peynirli Poğaça

Konu, 'Hamurişleri' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    Arkadaşlarınızı davet ettiğiniz beş çayınızda onlar için özel bir lezzet hazırlamak istiyorsanız kaşar peynirli poğaça tarifini deneyebilirsiniz. Denenmiş resimli ve lezzeti onaylanmış...
    [​IMG]
    Malzemeler



    * 1 Paket margarin

    * 1 Su bardağı yoğurt

    * 2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)

    * 1 Paket kabartma tozu

    * 1 Tatlı kaşığı mahlep unu

    * 2 yemek kaşığı şeker

    * 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.

    * Aldığı kadar un



    Hazırlanışı



    1. Derince bir kaba tüm malzemeleri alıp aldığı kadar un ile yumurşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

    2. Daha sonra hamurun dinlenmesi için 25-30 dakika bekletin.

    3. Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp elinizle açıp ortalarına kaşar peyniri koyup iki yandan katlayın.

    4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.

    5. Çörek otu ile süsleyin.

    6. 185 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

    7. Sıcak servis edin.



    Afiyet olsun.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Teşekkürler * sabahları kahvaltı olarak tercih edilebilir.
     
  3. ~Ecrin~

    ~Ecrin~ Yeni Üye

    evet güzel görünüyor :)
     
  4. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    acıktım birden :) emeğine sağlık
     
  5. ofline

    ofline Yeni Üye

    mmmm sıcak sıcak nefis olur..
     
  6. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Fırından çıkarken kokusu birsüre sonrada tadı nefis oluyor. :)
     
  7. Nursena

    Nursena Admin

    Malzeme Listesi:
    • Yarım su bardağı ılık su
    • Yarım su bardağı süt
    • 60 gram eritilmiş ve soğumuş tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 1,5 tatlı kaşığı tuz
    • aldığı kadar un
    • 1 paket toz maya (2 tatlı kaşığı toz mayaya karşılık geliyor)
    • 1 yumurtanın beyazı (sarısı poğaçaların üzerine sürülecek)
    • içine koymak için yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi, yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir.
    • susam, çörek otu
    Yapılışı:

    Toz mayayı 1 tatlı kaşığı toz şeker ile beraber yarım su bardağı ılık su içinde 10 dakika mayalandırın.

    Genişçe bir kap içinde mayalı su, süt , yağ, tuz, yumurtanın beyazı karıştırılır. Azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Ağzı kapatılarak yarım saat mayalandırılır.

    Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz büyük parçalar koparın. Masa üzerinde parmaklarınızla hamuru yuvarlak olarak açın (yaklaşık olarak kahve fincanı tabağı kadar). Ortasına kaşar ve beyaz peynir karışımından koyun. Hamurun üç kısımlarını ortada birleştirin ve poğaçanızı ters çevirerek tepsiye yerleştirin.

    Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı soğuk su ilave edin. Poğaçalarınızın üzerine sürün. Susam çörek otu serpin. Tepside de 35-40 dakika mayalandırın. 200 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin.

    Afiyet olsun...
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş