karnıbahar turşusu

Konu, 'Turşular' kısmında Hatice tarafından paylaşıldı.

  1. Hatice

    Hatice Yeni Üye

    1. karnıbahar
    2. sarımsak
    3. yeşil biber
    4. iri taneli tuz
    5. isterseniz bikaçtane kornişon
    Preparation:
    1. malzemeler hazırlanır
    Instructions:
    1. malzemeler yıkanır.Turşu kavanozunun en dibine yeşil biber ve bikaç kalın kalın doğradığımız sarımsaklar koyulur,üzerine çiçek çi,çek ayırdığımız karnıbaharlar dan bir kısmı kyulur,üzerine tekrar yeşil biber ve sarımsak koyulur ve malzememiz bitene kadar bu işlem devam edre.dilersek aralara kornişonda atabiliriz.bu işlemler bittikten sonra bir kaba su koyup tuzu eritir ve turşunun üzerine dökeriz kavanozun ağzını iyice kapatıp ekşiyene kadar bekleriz.Yaz olduğu için 10 gün içinde ekşir ben sirke kullanmıyorum.deneyin tadı çok güzel oluyor yiyen herkes çok beğendi.afiyet olsun
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Karnıbahar turşusu şimdiye dek ne tattım ne gördüm eriğin bile turşusunu yapıyorlar ilk tattıgımda cok sasırmıştım karnıbaharda güzel olabilir.
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    Kırmızı Karnıbaharın turşusu ve normal karnıbahar turşusu güzel oluyor denemenizi öneriyorum.
     
  4. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Daha önce tadina bakmadim ancak okunusuna bakilirsa cok sevecegimide sanmiyorum ancak tabikide denenebilir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş