Karkas et hayvanın neresidir?

Konu, 'Sosyal Konular' kısmında Murat tarafından paylaşıldı.

  1. Murat

    Murat Yönetici

    Yükselen et fiyatları ve Kurban bayramı ile birlikte medyada yer alan "Karkas" et ifadesi bir çoğumuzun yeni duyduğu bir terim olarak günlük hayatımıza girmiş durumda.

    Karkas et nedir hayvanın hangi bölgelerinden oluşur ve nasıl hesaplanır?

    Karkas Et.jpg
    Karkas et, küçük yada büyükbaş olarak kesilen hayvanların et ve kemiklerinden elde edilmiş, üzerinde yağ, deri ( etin üzerindeki sinir sistemi ) kan damarı bulunan çizgili kas bölgesi , iskelet ve kalp kası etin kısımlarına denir. Karkasa tam olarak ulaşmak için tekniğe uygun olarak kesilmiş kasaplık hayvanların kanı akıtılıp, iç organları çıkarılır ardından böbrek ve kavram yağı alınır ardından baş ve ayaklarından ayrılmış halde duran gövde tam anlamı ile karkas olarak adlandırılır.
     
  2. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Genellikle görundugu gibi hayvanin bu bölgesi satiliyor zaten, Karkas diye adlandirildigini bilmiyordum.
     
  3. Ottoman

    Ottoman Bölüm Yöneticisi

    Et balık kurumu etleri karkas oranına göre satın alır ve ona göre satar zaten.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş