Karişik Meyveli Şarap nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Karişik Meyveli Şarap nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 şişe beyaz şarap
    1 adet muz
    1 adet orta boy golden elma
    1 adet orta boy armut
    1 adet orta boy şeftali
    1,5 su bardağı toz şeker

    Yemeğin Tarifi
    Büyük ve derin bir sürahinin içine, tavla zarı formunda yani küpküp doğradığımız elma, armut, portakal, şeftali ve muzu aktaralım. Üzerine toz şekeri ekleyip, 10 dakika kadar bekleyelim. Sonra da beyaz şarabı ilave edelim ve şeker iyice eriyinceye kadar karıştıralım. Sonra da sürahinin kapağını kapatıp budolabında en az 2-3 saat, meyvelerin aromasının şarapla iyice karışması için bekletelim. Isterseniz bu süreyi daha da artırabiliriz. Artık bardaklara paylaştırıp servise sunabilirsiniz.
     
  2. g

    günışıgı Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. ŞERİFE

    ŞERİFE Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. c

    canygirl Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  5. s

    sunapilten Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  6. e

    ems_20832_bursa Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  7. g

    gozde Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş