Karışık Meyveli Şarap nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Karışık Meyveli Şarap
    Malzemeler
    1 şişe beyaz şarap
    1 adet muz
    1 adet orta boy golden elma
    1 adet orta boy armut
    1 adet orta boy şeftali
    1,5 su bardağı toz şeker

    Yemeğin Tarifi
    Aslında şaraba meyve karıştırmak çok iyi bir fikir. Böylece şarap ve meyve karışımıyla damağınızda hoş bir lezzet hissedeceğinize eminim.

    Ayrıca yemek üstüne bir tatlı gibi veya yemek öncesi bir aperatif gibi de düşünebilirsiniz. Hatta şarabın tadını sert veya çok mayhoş bulanlar için özel bir ikram bile olabilir. Bu içkiyi hazırlarken özellikle sert meyveleri tercih edebiliriz.



    Büyük ve derin bir sürahinin içine, tavla zarı formunda yani küpküp doğradığımız elma, armut, portakal, şeftali ve muzu aktaralım. Üzerine toz şekeri ekleyip, 10 dakika kadar bekleyelim. Sonra da beyaz şarabı ilave edelim ve şeker iyice eriyinceye kadar karıştıralım. Sonra da sürahinin kapağını kapatıp budolabında en az 2-3 saat, meyvelerin aromasının şarapla iyice karışması için bekletelim. Isterseniz bu süreyi daha da artırabiliriz. Artık bardaklara paylaştırıp servise sunabilirsiniz.
     
  2. t

    tugba Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. k

    k.filiz Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. k

    kurdeleci.emine Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  5. d

    derya2086 Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  6. s

    suskun78 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  7. s

    ser-ra Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş