Karidesli Kereviz Dolması nasıl yapılır ?

Konu, 'Sarma ve Dolma Yemekleri' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    [​IMG]
    Karidesli Kereviz Dolması hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    2 adet kereviz
    45 ml. zeytinyağı
    tuz
    500 gram patates
    250 gram süt kreması
    2 adet defne yaprağı
    75 gram karides
    1 adet limonun suyu
    frenk soğanı

    Yemeğin Tarifi
    Kerevizleri soyun, üst ve alt kısımlarını düz kesin. Enlemesine ikiye bölün. Kaynar tuzlu suda defne yaprağı ve limon suyu ile 35-40 dakika pişirin. Soğuk sudan geçirin ve süzülmeye bırakın.

    Bu arada patatesleri kabuklarıyla kaynar tuzlu suda 20-25 dakika haşlayın. Süzüp ılıkken kabuklarını soyun ve ezin.

    Yarım kerevizleri 1,5 cm. kalınlığında kalacak şekilde bir kaşıkla oyun. Çıkan parçalar ve kremayı el blenderi yardımıyla ile kerevizler iri kalacak şekilde püre haline getirip patates ve turpla karıştırın. Tuz ve karabiber ekin.

    Püreyi oyulmuş kerevizlerin içine doldurun, fırın tepsisine yerleştirin.

    200o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında kereviz dolmalarını 25 dakika pişirin.

    Yağı kızdırın, karidesleri orta ateşte 2-3 dakika kızartın Tuz ve karabiber ekin.

    Karidesleri dolmaların üzerine koyun ve frenk soğanı ile süsleyin.
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Hayatımda hiç denemedim karides türü deniz ürünleri itici geliyor kerevizin ise tüketimini seviyorum çok yararlar besinler içeriyor.
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Bu dolma turunu yemedim hic tadina bakmadim acikcasi ama saglikli oldugu kesin.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş