Karides Yemek Tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında I$ık tarafından paylaşıldı.

  1. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Karides mutfaklarda tercih edilen güzel tadı olan bir deniz mahsulu , bu konuda size karides ile yapılacak en yemekleri listeleyecegiz. Tariflerimizde eksiklik görürseniz lütfen tuzunu , biberini , yağını ekleyiniz :)


    İlk Karides tarifimiz ;

    Karides Kokteyl ispanyol mutfagının bir tarifidir.
    [​IMG]
    MALZEMELER
    2 çorba kaşığı mayonez
    1 çorba kaşığı ketçap
    1 tatlı kaşığı konyak
    1 tutam tuz
    1 tutam karabiber
    8 adet haşlanmış orta boy karides
    1 dilim limon

    HAZIRLANIŞI
    2 çorba kaşığı mayonez ve 1 çorba kaşığı ketçabı bir kapta iyice karıştırın. 1 çorba kaşığı konyağı ekleyin. Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırın. 8 adet orta boy haşlanmış karidesi küçük küpler halinde kesin. Karışımın içine ekleyin. Limon dilimiyle ve karideslerle süsleyerek servis yapın.

    Güveçte Karides Türk Mutfagına ait güzel lezzettir.
    [​IMG]
    MALZEMELER
    500 gr. karides
    250 gr. mantar
    limon suyu
    3-4 adet domates
    bir miktar tereyağı
    kaşar peyniri rendesi
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta
    limonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. _

    _tugba_ Yeni Üye

    Mutfaklarımızda eksik olan bir tarafide ben ekliyiyorum :)
    Karşınızda Biberli Karides
    [​IMG]
    Karides için gerekli Malzemeler

    1 Kg iri karides

    1 Adet kırmızı salçalık (paprika) biber

    2 Adet yeşil soğan

    2 çorba kaşığı Limon suyu

    2 çorba kaşığı tereyağ

    3-4 yaprak taze fesleğen (isteğe bağlı)

    Karidesimizin Hazırlanışı

    Karidesleri Tuzlu kaynar Suda 6-7 Dakika haşlayın.

    Kabuklarını soyun,

    Biberi ince ince şerit şeklinde doğrayın.

    Kalın dipli bir tavada tereyağını eritin.

    Doğramış olduğunuz tüm Malzemeleri tavaya koyun.

    Arada bir karıştırarak 8-10 dakika yüksek ateşte pişirin.

    sıcak olarak servis yapın.
     

    Ekli Dosyalar:

  3. yarımada

    yarımada Yeni Üye

    Akdeniz Usulü Karides yiyen varmı?

    Malzemelerimiz

    3 su bardağı bira
    1 kg pişmiş ve ayıklanmış karides
    4 adet kıyılmış soğan
    Yarım demet maydanoz
    1 adet kereviz yaprağı
    1 adet defne yaprağı
    3 yemek kaşığı tereyağı
    3 yemek kaşığı un
    tuz
    biber
    pilav
    [​IMG]
    Karidesin Yapılışı :

    Soğan, defne yaprağı, maydanoz ve kereviz yaprağını 15 dakika pişirin. Daha sonra sebzeleri süzerek çıkarın. Tereyağını eritin, unun kalanını da katarak kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Karidesleri ilave edin, 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve biberi de ilave etmeyi ihmal etmeyin.
     

    Ekli Dosyalar:

  4. Nursena

    Nursena Admin

    Hiç yemedim Karides nasıl oluyor damakta tadı?
     
  5. F

    FERAH Yeni Üye

    Karides kızartması yapabilecen varmı :)
     
  6. Kelebek

    Kelebek Yeni Üye

    Karides kroket seviyorum ben kış mevsimlerinde çok güzel oluyor.
     
  7. M

    Mina Yeni Üye

    Karidesi güveçte deneyin harika oluyorrrrr
     
  8. ışıl

    ışıl Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  9. иo escape

    иo escape Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  10. n

    niluferbuyuksoy Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  11. Murat

    Murat Yönetici

    Karides hangi ülkenin kültürünün yemeklerimize yansıması? ve Karides Kroket, güveç, biberli karides gibi yemekleri Türk usulü bilen varmı?
     
  12. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    karidesi birde sarımsaklı deneyin . bayılıcaksınız.
     
  13. Orko

    Orko Bilgi Sihirbazı.

    İstanbul'da nerede en iyi Karides yapılır peki?
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş