Karides Kroket

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    (2 Kişilik)

    [​IMG]

    Malzemeler
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Bir buçuk su bardağı un
    1 çay bardağı süt
    1 su bardağı kaşar peyniri rendesi l tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi
    100 gram haşlanmış karides
    Tuz
    2 adet yumurta
    Galeta unu
    Kızartmak için: Sıvı yağ


    Yemeğin Tarifi
    Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını alın. Üzerine bir buçuk su bardağı unu sürekli karıştırarak ilave edin. Un pembeleşmeye başladığında 1 çay bardağı sütü ve 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini ekleyin. Çok kısık ateşte 5 dakika pişirin.
    Sonra 1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesini, karidesleri ve tuzu ilave edin. Ateşin üzerinden aldıktan sonra soğutun.
    Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartın.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Kroketi yaparken dikkat edilecek noktalardan biri ise yağı fazla yakmamak daha önceden patates kroket yaptıgınız yagı balık için kullanmayınız.

    [​IMG]
     

    Ekli Dosyalar:

  3. i

    irem Yeni Üye

    Kroketi çok severim genelde patates kroket yaparım
     
  4. A

    Abdullah Yeni Üye

    Kroke çok güzel oluyor...
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş