Kaparili Makarna Sosu nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Kaparili Makarna Sosu nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    2 diş sarmısak
    2 yemek kaşığı kapari (konserve olarak satılıyor)
    1 yemek kaşığı toz ya da taze kıyılmış fesleğen
    3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin veya yeşil zeytin

    Yemeğin Tarifi
    Makarnayı haşlayıp, bir kenarda bekletirken bir tavaya zeytinyağını aktaralım. Yağ kızar kızmaz içine sarmısakları aktaralım ve 1 dakika kadar kızartalım. Hemen üzerine, her birini ikiye bölerek doğradığımız kaparileri ekleyip, 2-3 dakika daha kavuralım. Sonra da ince dilimlenmiş zeytinlerle beraber fesleğeni de ilave edip, yaklaşık 2-3 dakika sonra sosun altını kapatalım. Sarmısakları sosun içinden çıkarıp, atalım.

    Öte yandan haşlanan ve süzülen makarnayı bu sosun içine boşaltıp, karıştıralım ve sıcak olarak servise sunalım. Yine rende parmesan ya da eski kaşarı makarnanın üzerine en son aşamada serpiştirebilirsiniz.
     
  2. h

    humbaraci Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. B

    BLUE Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. k

    kadem3326 Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  5. k

    kuzum2007 Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  6. k

    kar Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş