Kalkan Buğulama (2 Kişilik) nasıl pişirilir ?

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    [​IMG]
    Kalkan Buğulama (2 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    800 gram kalkan balığı
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet sivribiber
    7-8 adet mantar
    1 diş sarmısak
    1 adet orta boy domates
    Yarım su bardağı beyaz şarap
    2 çorba kaşığı krema
    1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri


    Yemeğin Tarifi
    Temizlenmiş kalkan balığını ince dilimleyin, 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya aktarın. Kızdırdıktan sonra küçük kesilmiş sivribiberi, mantarları, sarımsağı ve domates ekleyin.

    Birkaç dakika kısık ateş soteleyin. Yarım su bardağı beyaz şarabı ve 2 çorba kaşığı krema ilave edin.

    Güveç kabına dilimlenmis kalkan balığını koyun. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün, çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini de serpin. Orta derecede ısılı fırında 20 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Kalkan balıgı güzel oluyor. Çokta hafiftir.
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    denizden babam çıksa yerim:)
     
  4. M

    Mina Yeni Üye

    ben Çupradan başka tanımam :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş