Kalakay tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    [​IMG]
    Kalakay nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 su bardağı süt
    2 çay kaşığı tuz
    5 su bardağı un
    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yemeğin Tarifi
    Ilık sütün içersine tuz atıp, karıştırın.

    Sütün kesilmesi için 2 saat bekleyin.



    Yoğurma kabının içerisine kesilmiş sütü dökün, unu yavaş yavaş ekleyerek bir hamur tutun.

    Hamuru tezgahın üzerinde iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığına getirin.



    Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp, hamuru tepsiye kalınlığı 3 cm olacak şekilde yayın, üzerini elinizi suyla ıslatarak düzeltin.



    Tepsideki kalakay hamurunu pişirmeden 2 saat bekletin.



    180 dereceye ayarlanmış fırında, 20-25 dakika pişirip dilimleyerek, sıcak sıcak servis yapın.
     
  2. n

    nilgün Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. s

    semra Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  4. m

    minimimar Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş