Kakule Bitkisi Nedir Nasıl Kullanılır ?

Konu, 'Şifalı Bitkiler' kısmında Goksel tarafından paylaşıldı.

  1. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    Bu aralar yabancı yemek programlarında bol bol kullanılan kakule bitkisinden bahsedeceğim. Kakule nedir ve nasıl kullanılır diye ufak bir araştırma yaptım.

    Öncelikle kakule bitkisi Ülkemizde yetişen bir bitki değil. Ama eminimki bizim mutfağımıza çok yakışacaktır. Kakule Batı ve Güney Hindista ile Güneydoğu Asya'nın en sıcak bölgelerinde yetişiyor. Bitkinin boyutları yaklaşık 4 ile 5 metre arası. Büyük yaprakları olan bitki Dünya'nın en büyük şefleri tarafından kullanılıyor.

    Kakule ilkbahar ile yaz arasında açar ve çiçekleri sonradan meyvelere dönüşür. Meyveleri ise koyu kırmızı ile kahverengi tohumlardan oluşur. Bu tohumlar yaklaşık 1 ile 2 cm arasındadır. Üstleri çizgilidir. Tohumlarıda çok hoş kokuludur.

    kakule-nedir-nerelerde-kullanilir.jpg

    Kakule tohumları uçucu yağ, terpinilasetat, sineol, limonen, sabinen ve pinen adlı maddeleri içerir. Bu tohumlar yemek, ekmek, kurabiye, bisküvi, turşu, likör ve şaraplarda kullanılmaktadır. Bunun için öğütülmeden ya da öğütülüp toz haline getirilir. Kakule çay ve kahvede de çeşni olarak kullanılır.

    Kakule Nasıl Kullanılır ?
    • Kakule bitkisi ağızdaki kötü kokuyu giderir. Birkaç tohum ağza atılarak çiğnenir.
    • Kemikli et yemeklerinde yemeğin suyuna katılan kakule etin rahatsız edici kokusunu giderir.
    Eğer sizde yemeklerinizde kakule kullanmak isterseniz aktarlardan rahatlıkla bulabilirsiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş