Kakaolu Çilekli Profiterol (4 kişilik) nasıl yapılır ?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    [​IMG]
    Kakaolu Çilekli Profiterol (4 kişilik) kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    Hamur için: 125 gr. margarin2 su bardağı su2 tatlı kaşığı toz şeker1/2 çay kaşığı tuz2 su bardağı un2 çorba kaşığı kakao4 adet yumurtaKrema için: 1 adet yumurta1 su bardağı toz şeker3 çorba kaşığı un1/2 limon1,5 su bardağı süt50gr. margarin1/2 paket vanilya350 gr. çilek

    Yemeğin Tarifi
    Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın. Elenmiş unu ve kakaoyu ilave edin. Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Tencerenin ortasında bir hamur topu halini alınca ateşten alıp, ılınmaya bırakın.Hamuru krema sıkacağı ya da bir poşete doldurup, yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar sıkın. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra enine ortadan ikiye kesin.Kremayı hazırlamak için, 250 gr. çileği ayıklayıp bir süzgeçte ezerek süzün.Yumurta, şeker, un ve rendelenmiş limon kabuğunu 2 çorba kaşığı süt ile ezin. Kalar sütü kaynattıktan sonra yavaş yavaş bu karışımın üzerine dökün. Karıştırarak 5 dakika pişirin. Süzdüğünüz çileği, margarini ve vanilyayı ekleyerek 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Altını kapatıp, soğumaya bırakın.Kalan çilekleri temizleyip enine doğrayın.İkiye böldüğünüz topların alt bölümüne hazırladığınız kremadan koyun, üzerine doğranmış çilekleri yerleştirin. Kapak kısmını üzerine kapatıp, servis yapın.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Bunun Portakallısı Daha Lezzetli
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş