Kağıtta Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır?

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Kağıtta Kuzu Kebabı Tarifi Resimli
    Kağıt kebabı yapılışı
    Kağıtta kuzu kebabı nasıl yapılır

    Kuzu etinin lezzetini bilenlere kağıt kullanarak kuzu kebabı yapmanın zevkinden bahsetmek isterim. Dilerseniz bu güzel et yemeği için kolları sıvayalım.


    Kuzu kebabı için gerekli malzemeler
    [​IMG]
    600 Gr.Kuşbaşı Kuzu Eti
    10-15 Tane Arpacık Soğanı
    1 Su Bardağı Bezelye
    2 Tane Havuç
    2 Tane Patates
    2 Tane Sivribiber
    2 Yemek Kaşığı Tereyağı
    Tuz
    Karabiber
    Kekik
    Maydanoz
    Yağlı Kağıt

    Yapılışı

    Bir tencerede tereyağını eritip kuşbaşı doğranmış etleri kavurun.Soğan,kekik,karabiber ve tuzunu ekleyip soğanların rengi dönene kadar kısık ateşte biraz su ilavesi ile etler yumuşayana kadar kavurun.Küp Küp doğranmış havuç,patates,sivriber ve bezelyeyi ekleyip biraz çevirin.Kağıtları dörde bölüp yağlayın.Kağıdın içlerine birer kişilik etli malzemeden koyun.Kağıdın kenarlarını birleştirip paket yapın.Kapaklı bir fırın kabında 1 saate kadar orta ısıda pişirin.Maydanoz ile süsleyip servis edin.
     
  2. F

    Fıstık Yeni Üye

    Kuzu Kebabı ister kağıtta ister tencerede olsun mükemmel olur kuzu eti demek lokum demektir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş