Kafkas Çorbası nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    Kafkas Çorbası çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    1 adet havuç
    2 dal pırasa
    2 adet küçük pancar
    1 adet küçük boy kereviz
    1 adet kuru soğan
    4 yaprak beyaz lahana
    2 su bardağı su ya da et suyu
    1 kahve fincanı arpa şehriye
    1 su bardağı süt
    2 tatlı kaşığı tereyağı
    2 adet yumurtanın sarısı
    1 çay kaşığı tuz, karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Pırasa, lahana, havuç, pancar ve kerevizi ayıklayıp, yıkayın. İnce ince doğrayarak bir kenara alın.



    Çorba tenceresine küp küp doğranmış kuru soğan ile tereyağını koyun ve karıştırarak soğanı pembeleştirin. Üzerine ayıkladığınız sebzeleri ekleyin. Birkaç sefer karıştırarak hafifçe kavurun 6 su ardağı su ya da et suyunu koyup, tekrar karıştırın. 15 dakika kadar pişirip tuzunu, karabiberini ve şehriyesini ekleyin. Sebzeler pişince bir kasede yumurta sarılarıyla sütü iyice çırpın. Çorba suyundan da katarak bu karışımı ılıtın. Sürekli karıştırarak çorbaya katın. Bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın.
     
  2. n

    nisanas Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. a

    azszdz Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. Nursena

    Nursena Admin

    Bu yemek harika bir tada sahip.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş