Kabaklı Çıtır Balık nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    Kabaklı Çıtır Balık nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 adet orta boy yeşil kabak
    (kabukları soyulmadan iyice yıkanıp, kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş)
    400 gr ağırlığında, fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek, somon ya da dil balığı
    1 su bardağı galeta unu
    Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
    3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Kızartmak için:
    1 çay bardağı sıvıyağı

    Yemeğin Tarifi
    Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip, çok az yağda 7-8 dakika soteleyip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp, bir kenara koyalım.

    Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim. Geniş bir tabağın içinde; galeta unu, tuz, karabiber, maydanozla beraber ceviz ya da fındığı iyice karıştıralım. Şimdi tavada yağı kızdırırken balıkları bu galeta unlu karışıma iyice bulayıp, sonra kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım. Delikli el süzgeciyle, kızaran balıkları bir kağıt peçetenin üzerine alıp, yağını iyice süzdürelim. En sonunda bir servis tabağının içine kabakla balığı karıştırarak servise sunalım.
     
  2. s

    servan Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. n

    nevin Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş