Kabak Tatlısı (12 Kişilik) nasıl yapılır ?

Konu, 'Tatlılar' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    [​IMG]
    Kabak Tatlısı (12 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    6 Kg Kabak
    2 Kg Toz Şeker


    Yemeğin Tarifi
    Kabağın üst kısmını kapak olacak şekilde kesin.

    Keskin bir bıçak yardımıyle, kabağın çekirdekli bölümünü temizleyin. Bu temizleme sonrasında kabağın içi tamamen oyulmuş olacaktır.

    Kabağın içindeki boşluğa toz şekeri doldurun ve kapağını kapatın.

    Kabak orta sıcaklıktaki bir fırında 2.5-3 saatte pişecektir.

    Soğuyan kabağın içinde oluşan şerbeti bir kaba boşaltın.

    Kabağın kabuklarını soyarak dilimleyin. Üzerine kabağın şerbetini dökerek servis yapın.

    DİKKAT: Kabak tatlısındaki şeker oranı her zaman için 1/3 oranındadır.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Malzemelerimize göz atıyoruz.

    1/2 kg kabak,
    1 kase şeker,
    1/4 çay bardağı su.
    [​IMG]
    Kabak parçaları soyulup, dilimlenir. Tencereye yerleştirilir. Yayvan bir tencere kullanımının daha iyi olacağını düşünüyorum ancak ben mümkün olmadığı için biraz dar tencere kullandım. Dolayısıyla kabak dilimleri birkaç katı oldu. Bir kase şekeri kat aralarına ve en üste serptim. Son olarak tencerede çeyrek çay bardağı su gezdirip, önce yüksek sonra kısık ateşte pişirdim. Pişirme süresi yaklaşık olarak 30-45 dakika. Kabaklar yumuşadığında pişmiş olduğunu anlıyoruz. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz. Servis yapmadan önce üzerini fındık ve hindistan cevizi ile süslemeniz ayrı bir tat katacaktır.İsteğe göre şeker daha fazla kullanılabilir fakat ben çok şekerli sevmediğim için yukarıdaki miktar yeterli geldi. Afiyet olsun.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş