Kabak Paçası tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Kabak Paçası kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    1 kg. dolmalık kabak
    4 yemek kaşığı dolusu yoğurt
    1 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı sirke
    5 adet yumurta
    3 diş sarmısak
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz
    Pulbiber

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle kabakların kabuklarını bıçakla kazıyarak rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim. Rendelediğimiz kabakları teflon bir tavada sıvıyağı ve tuz ile karıştırarak, 7-8 dakika kadar kavuralım. Diğer taraftan unu 1 çay bardağı su ile sulandıralım.

    Yoğurt, sirke ve yumurtayı bu unlu karışıma ekleyelim. Sarmısakları da döverek bu karışıma ilave edelim ve bir çatalla sürekli çırparak bir kenara bırakalım. Kavurduğumuz kabağın üzerine yukarıdaki karışımı dökerek tahta bir kaşık ile yemeğin içini yer yer açalım ve böylece yemeğin her tarafını pişirelim. Yemeği kesinlikle karıştırmayın. Tavanın kapağını örterek 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Ayrı bir yerde tereyağını eriterek içine arzuya göre pul biber ekleyelim ve kabak paçasının üzerine gezdirerek servise sunalım.
     
  2. E

    Eflatun Moderatör

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. s

    safkan34xx Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. t

    tulayk Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş