Kabak Kızartma (Kolokithakia tigonita)

Konu, 'Yemekler' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    Kabak Kızartma (Kolokithakia tigonita) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 kg orta boy dolmalık kabak

    Bulamaç için;
    1 su bardağı un
    1 su bardağı su
    2 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Kızartmak için:
    1 çay bardağı ayçiçek yağı

    Yemeğin Tarifi
    Önce kabakları akar suyun altında iyice yıkayalım. Sonra saplarını kesip, boylamasına yani uzunlamasına ince ince dilimleyelim. Bir kenarda beklemeye koyalım.



    Bir taraftan da bulamacı hazırlamak için orta boy bir kaseyi önümüze alalım. İçine yumurtaları kırıp, çırparken suyu da ekleyelim. En sonunda azar azar unu ilave ederek iyice çırpıp, karıştıralım. Pürüzsüz bir hamur elde ettiğimizde ise tuz ve karabiberi de serpiştirelim.



    Artık bulamacımız hazır olduğuna göre geniş bir tavaya sıvıyağı koyup, ocakta kızdıralım. Kabak dilimlerini bu bulamaca iyice batırıp, kızgın yağda her iki tarafını da çevirerek kızartalım. Sonra da sıcak sıcak servise alalım.
     
  2. n

    nigar Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  3. m

    musimo Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. çiğdem

    çiğdem Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  5. o

    orsulay Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş