Kabak Kalyesi tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Kabak Kalyesi hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    4 adet kuru soğan (yarım ay şeklinde doğranır)
    3 adet domates (küp doğranmış)
    6 adet kabak (uzun uzun doğranmış)
    5 dal dereotu (dereotu kabağa çok lezzet katar)
    5 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Önce kabakları soyup, boylamasına keserek dört parçaya ayıralım. Sonra eşit uzunlukta ikiye bölerek, yassı bir şekil verelim.

    Yayvan (genişçe) bir tencereye zeytinyağını koyalım. Yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar 2?3 dakika kavuralım.

    Bu arada domatesleri küp küp doğrayalım ve yarısını soğanların üzerine ekleyelim.

    Kalan domatesleri de iki ayıralım ve üzerine de kabakların yarısını dizelim.

    Kabakların üzerine kalan domatesleri, onun üzerine de kalan kabakları dizelim.

    Yukarıdaki sırayla; en alta soğan, üstüne domates, üzerine kabak, tekrar domates ve tekrar kabak dizinimi bitince en son olarak dereotunu doğrayalım. Tuz ve karabiberini serpiştirip, tencerinin kapağı kapatalım.

    Orta ısıdaki ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar, ortalama 20-25 dakika kadar pişireceğiz. Sonra yemeği soğutalım ve servise sunalım.
     
  2. h

    hulya Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. n

    nilgün Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  4. v

    violet71 Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  5. f

    fahribaram Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş