Kabak Böreği

Konu, 'Hamurişleri' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. Almira

    Almira Yeni Üye

    Malzemeler



    1 kg yufka

    1 Su bardağı beyaz peynir

    1 Su bardağı süt

    1 Demet dereotu

    2 Adet kabak

    4 Adet yumurta

    1 Su bardağı margarin ve sıvıyağ karışımı









    HazırlanışıKabakların üzerlerini kazıyıp yıkayın ve rendeleyin.
    İçine ezilmiş beyaz peyniri ve kıyılmış dereotunu katıp karıştırın.
    Bir fırın tepsisini yağlayın.
    Üzerine bir yufka serin ve yağ serpiştirin.
    İkinci bir yufkayı buruşturarak serin.
    Yumurta[​IMG] yağ ve sütü karıştırın.
    Yufkanın üzerine bu karışımdan gezdirin.
    Tekrar bir yufkayı buruşturarak koyun ve ortasına kabaklı harçtan döküp her tarafına tarafına yayın.
    Tekrar yufka serin ve yufkalar bitene kadar devam edin.
    Son olarak en üste de yağlı[​IMG] sütlü ve yumurtalı karışımdan döküp fırına verin.
    Böreğin altı üstü kızarana dek pişirin.
    Kabak Böreği yemek tarifleri
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    SÜTLÜ KABAK BÖREĞİ TARİFİ

    1/2 kg kabak
    3 yaprak yufka
    1,5 bardak süt
    2 çorba kaşığı yağ
    2 yumurta
    1 çorba kaşığı un

    Kabaklar soyulduktan sonra her biri küçük parmak büyüklüğünde parçalara bölünüp, bir kap içinde haşlanır. Genişçe bir kap içine bir bardak süt konup içine soğu: muş olan kabak, tuz ve bir kaşık un atılıp çatalın ucuyla ezilerek pelte haline getirilir.
    [​IMG]
    Başka bir kap içinde margarin yakılmadan eritilip 5 dakika soğumaya bırakılır. Geri kalan yarım bardak sütle bir tane yumurtayı margarinin içine bpşaltıp, bir çatalla iyice çırpmalıdır. Pasta tenceresinin dibine bir kat yufka üst üste gelmeden yayılır. Bunun üzerine süt ve yumurtadan hazırlanan karışımın yarısı dökülüp yayılır. Bunun üzerine tekrar bir kat yufka ve yine o karışımın tamamı dökülür. Geri kalan yufka ikiye ayrılıp, biri döşendikten sonra üzerine hazırlanan kabaklı iç yayılır. Ger) kalan yufka da kapatıldıktan sonra bir kapta karıştırılan yumurta sarısı en üstteki yufkaya sürülür. Yarım saat fırında piştikten sonra servis yapılır.
     

    Ekli Dosyalar:

  3. Muhibbi

    Muhibbi Yeni Üye

    bazı cin annelerin oğullarına kabak yedirmek için keşfettikleri düşünülen börek türü.
     
  4. Murat

    Murat Yönetici

    Yani börek olsun da kızarsın güzel güzel bizde yiyelim muhabbet bu olsun.
     
Benzer Konular
  1. Hatice
    Yanıtlar:
    1
    Okunma:
    971
  2. Almira
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    439
  3. Almira
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    651
  4. ~Ecrin~
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    397
  5. fatma
    Yanıtlar:
    2
    Okunma:
    432
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş