Jöleli, Şeftalili Tart nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Jöleli, Şeftalili Tart nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    Tart hamuru:
    2 yemek kaşığı yoğurt
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    Yarım limonun suyu
    2 yemek kaşığı margarin (erimemiş)
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    Alabildiği kadar un
    Tuz

    Kreması için:
    2 bardak süt
    1 adet yumurtanın sarısı
    6 yemek kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tereyağ
    1 paket vanilya
    1 paket tart jölesi
    1 kavanoz şeftali kompostosu

    Yemeğin Tarifi
    Tart hazırlamak için margarin, yumurta, yoğurt, şeker, kabartma tozu, tuz ve alabildiği kadar un koyup sert bir hamur tutun. Yaptığınız hamuru yağlanmış fırın kabına yerleştirin. 175 derecelik fırında 10 dakika pişirin.

    Yumurta sarısı, şeker ve unu çırpın, süt ilave edip karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Süt az gelirse şeftali kompostosu suyundan ilave edebilirsiniz. Kaynayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip, eritene kadar karıştırın. Soğuduktan sonra tartın üstüne dökün. Şeftalileri tartın üstüne güzelce yerleştirin. Jöleyi 2 bardak su ile kaynatıp ılınana kadar karıştırın. Kaşıkla şeftalilerin ve tartın üstüne döküp buzdolabında 2 saat bekletin.
     
  2. S

    SaFaK_YeLi Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. C

    CEYLAN Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş