İzmir Mantısı / Ege Yöresi

Konu, 'Yemekler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    İzmir Mantısı / Ege Yöresi kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    3 su bardağı un
    3 adet yumurta
    1 kahve fincanı tuz ve alabildiğince su (kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlamak için)

    Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeler;
    500 gr. yoğurt
    2 diş sarmısak
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    3 yemek kaşığı tereyağı

    Kızartmak İçin;
    1 su bardağı zeytinyağı

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir karıştırma kabının içinde un, yumurta ve tuz ile, suyu da azar azar ilave ederek bir hamur yapın. Üzerine bir bez örtüp, yarım saat dinlendirin. Ayrı bir kaba iç harcı malzemeleri olan; kıyma haşlanmış pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi koyup, iki kaşık su ile karıştırarak yumuşatın. Dinlenmiş hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara bölün. Temiz bir tezgah üzerinde (veya tahta sinide) her bir parçayı bıçak sırtı kalınlığında yufkalar şeklinde açın. Açılmış hamurları 5 x 5 santimlik kareler halinde kesin. Kare hamurların ortalarına 1 çay kaşığı kadar harçtan ilave edin. Köşelerini kaldırıp, harcın üzerine birleştirip, hafifçe sıkın. Hazırladığınız mantıları bir tepsiye dizin. Diğer tarafta bir tavada kızdırılmış zeytinyağında bu mantıları pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaran mantıların yağını bir el kevgiriyle süzdürerek servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin. Onun da üstüne kızdırılmış kırmızı biberli tereyağı gezdirin.

    Çiğdem Sayan
     
  2. r

    rana19 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. üzüm bacaklı

    üzüm bacaklı Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş