Izgarada İncirli Kuzu Filetosu ya da Beyti nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    Izgarada İncirli Kuzu Filetosu ya da Beyti çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    10 adet şiş hazırlayacağımızı düşünürsek;
    1?1,5 kilo civarında kuzu sırt fileto (beyti)
    10 adet kuru incir
    20 adet mantar
    10 adet çarliston biber (ufak boy olsun)
    8 adet domates (küçük boy olsun)

    Yemeğin Tarifi
    İlk önce mantarları yıkayıp, süzüp, hazır ediyoruz.

    Daha sonra kuru incirleri, 20 dakika suyun içinde bekletip, süzüyoruz ve 4?e bölüyoruz.

    Çarliston biberleri yıkıyoruz ve 3 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesiyoruz.

    İncirleri ve domatesleri tepelerinden 4?e bölüyoruz.

    Şimdi de 10 adet mangal şişini önümüze alalım ve malzemeleri de şişlerin etrafına yerleştirelim.

    Bir şişi elinize alın, şişe önce mantarı geçirip sonra et, domates, biber, incir, yine et, domates, biber, incir, yine et, domates, biber ve en sona yine mantarı takın.

    Bu şekilde 10 adet şiş hazırlayın ve mangalda, barbeküde pişirmeye koyun, pişirme işlemini, fırın ızgarasında da yapabilirsiniz. Piştikten sonra sıcak servis yapalım. İncirli kuzu filetonun yanına baharatlı bulgur pilavı çok yakışır.
     
  2. b

    backfire Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. S

    Sevda Karaca Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş