Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik) nasıl pişirilir ?

Konu, 'Tavuklu Yemek Tarifleri' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. BELGİN

    BELGİN Yeni Üye

    [​IMG]
    Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    8 tavuk budu
    4 yemek kaşığı ketçap
    2 yemek kaşığı Worcestershire sosu
    1/2 küçük soğan, iyice doğranmış
    25 gr şeker
    1 yemek kaşığı limon suyu
    Tuz
    Tatlı kırmızı biber


    Yemeğin Tarifi
    Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Tuz ve kırmızı biberle tatlandırın. Karışımı butların üstüne fırçayla sürün. Butları marinatm içinde buzdolabında 8 saat dinlendirin. (Aşçının önerisine bakın)

    Mangalı ısıtın. Butları marinattan alıp 15-20 dakika pişirin. Pişme sırasında üstlerine fırçayla marinattan sürün.

    Butları sıcak bir servis tabağına aktarıp üstlerine kalan marinatı döküp, servis yapın.

    SERVİS ÖNERiLERi: Izgara tavuk butunu sote edilmiş patlıcan, biber ve domatesle sunabilirsiniz. Yanında ayrıca cacık servis yapılabilir.

    ALTERNATİF: Başka etleri de bu şekilde yapabilirsiniz.

    AŞÇININ ÖNERİSİ: Butları marinatta ne kadar dinlendirirseniz yemeğin lezzeti o kadar artacaktır. Butların derisini isterseniz yüzebilirsiniz ama derisi eti nemli tutar ve çıtır çıtır kızarınca güzel olur.
     
  2. hicran

    hicran Yeni Üye

    Izgara tavuk çok leziz oluyorrr
     
  3. köpük

    köpük Yeni Üye

    arkadaşlar en güzel tavuk tupperware ultraplus da oluyor su yok yağ bir kaşık ve mükemmel bir lezzet çok sağlıklı denemenizi ısrarla tavsiye ederim uygun fiyata veririm tupperware ürünleriyle tanışmalısınız sağlıklı günler
     
  4. Nursena

    Nursena Admin

    Malzemeler :

    • 5 adet tavuk budu
    • 1 kg patates
    • 1 su bardağı konserve bezelye
    • 4-5 adet sivri biber
    • 1 adet domates
    • 1 çorba kaşığı salça
    • Yarım su bardağı sıvıyağ
    • 4-5 diş sarımsak
    • Yeterince su
    • Alüminyum folyo
    • Tuz, karabiber
    Tarif :

    • Patatesleri soyup, yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesiniz.
    • Patates dilimlerini bir kaba alıp, üzerlerine tuz serpiniz.
    • Yağın yarısından fazlasını patateslerin üzerine döküp, patates dilimlerinin yağlanmasını sağlayınız.
    • Butların iyi pişmesi için bir yüzlerine bıçakla birkaç yerinden çizikler atınız.
    • Butlara tuz serpiştiriniz.
    • Kalan yağı butların üzerine dökerek, her tarafına yağın bulaşmasını sağlayınız.
    • Butların deliklerine sarmısak parçalarını sıkıştırınız.
    • Butları fırın tepsisine diziniz.
    • Kenarlarındaki boşluklara patatesleri sırt sırta yerleştiriniz.
    • Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişiriniz.
    • Salçayı bir miktar sıcak su ile ezip, tuz ve karabiberini ayarlayınız.
    • Butların ve patateslerin üzeri hafifçe pembeleştiğinde tepsiyi fırından alarak, üzerine salçalı sosu gezdiriniz.
    • Domatesi bütün olarak butların ortasına yerleştiriniz.
    • Sivri biberleri butların arasına koyunuz.
    • Konserve bezelyelerini patateslerin üzerine dökünüz.
    • Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile örterek tepsiyi tekrar fırına sürünüz.
    • Butlar ve patatesler yumuşayana kadar orta ısılı fırında pişiriniz.
    • Sosu ile birlikte servis yapabilirsiniz.
     
  5. Mina

    Mina Yeni Üye

    İşte benim favorim ızgarada tavuk budu inanılmaz lezzetli oluyor.
     
  6. irem

    irem Yeni Üye

    Izgarada ne olursa olsun cok seviyorum hem daha sağlıklı hemde lezzetli
     

Sayfayı Paylaş