Izgara Köfte nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    Izgara Köfte
    Malzemeler
    1 dilim kepek ekmeği
    100 gr yağsız kıyma
    1 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
    2 yemek kaşığı su
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    Kırmızı biber
    Kimyon
    Tuz, karabiber

    Sebze Haşlaması İçin;
    1 adet kabak
    4 adet karnabahar çiçeği
    1 adet kırmızı çuşka biber (közlenmiş)
    4-5 dal dereotu

    Yemeğin Tarifi
    Ekmeği, kıymayı, kuru soğanı, maydanozu, suyu, kimyonu, kırmızı biberi, tuzu ve karabiberi blendere atıp, iyice karıştırın. Elinizi ıslatarak, köfteleri biçimlendirin. Izgarada ya da yağsız tavada pişirin.



    1 adet kabağı temizleyip, az tuzlu suda haşlayın. İnce kıyılmış dereotuyla karıştırın. Karnabaharları haşlayın.



    Haşlanmış sebzelerle köfteyi tabağa koyun. Közlenmiş kırmızı biberle süsleyin.

    Üzerine zeytinyağı gezdirin.
     
  2. k

    konuralp Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. h

    hira Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş