İspanyol Yemek Kültürü

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    İspanyol Mutfağını Tanıyalım





    Dünyanın sayılı mutfaklarından olan İspanyol mutfağı "gaspacho"su ve bir kültür klasiği olan "tapas"larıyla farklı lezzet arayanlar için

    Gazpacho nedir?

    İspanyol mutfağında sık sık tüketilen ve bir tür soğuk çorba olan gazpacho özellikle Andaluciada yaygındır

    "Islatılmış ekmek" anlamındaki Arapça bir sözcükten türetilen adı aynı zamanda da tarih boyunca Araplarla olan etkileşimin bir göstergesidir

    En sık yapılan gazpacho yemeği domates doğranmış sebze ve katı yumurta ile birlikte servis edilir

    Andalucia'daki Malaga ilinde yapılan ve oldukça özgün bir tadı olan gazpachonun temel malzemesi ise bademdir ayrıca içine üzüm de konur

    Andalucia (Endülüs) spesiyaliteleri

    İspanya'nın en kalabalık yöresi olan Andalucia'nın değişik kesimlerinin kendine özgü spesiyaliteleri vardır Örneğin kıyılar boyunca deniz ürünleri çeşitleri koyu ve tatlı olanı ise Cream

    Andalucia mutfağının özellikleri

    İspanyanın güney bölgesini oluşturan Andalucia (Endülüs) İspanyol mutfağına özgün lezzetler kazandırmış
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Malagada bir lokantada gazpacho yemiştim çok hoşuma gitmişti.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş