İspanyol Böreği Nasıl Yapılır

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında ATİYE tarafından paylaşıldı.

  1. A

    ATİYE Yeni Üye

    İspanyol Böreği Tarifi Resimli,
    Resimli İspanyol Böreği Tarifi
    İspanyol Böreği Tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler:
    4 adet hazır yufka
    4 adet orta boy havuç
    yarım kg ıspanak
    250gr pastırma
    1 yumurta sarısı
    2,5 fincan margarin

    üzeri için:
    Susam, çörek otu

    Yapılışı: Önce ıspanağı güzelce yıkayıp süzün ve iri iri doğrayın, havucu soyup rendeleyin, havucu ve ıspanağı ayrı kaplarda birer kaşık margarinle kavurun. Yufkanın birini tezgah üzerine serin, kalan margarini eritin ve serdiğiniz yufkayı fırça yardımıyla yağlayın, ikinci yufkayı üzerine koyun ve tekrar yağlayın. Üzerine ıspanakları yayın, üzerine üçüncü yufkayı serin ve yağlayın kavrulmuş havucu üçüncü yufka üzerine yayın. Dördüncü yufkayıda serip tekrar yağlayın ve pastırmayı üzerine dizin. Hazırladığınız böreği rulo şeklinde sarın ve ortadan ikiye bölüp yağlanış fırın tepsisine koyun, böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün ve çörek otuyla susam serpin önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
     
  2. S

    Sinel Yeni Üye

    İspanyol böreği malzemesine bakılacak olursa oldukça lezzetli olsa gerek.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş