Ispanaklı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Konu, 'Tatlılar' kısmında denizfeneri tarafından paylaşıldı.

  1. d

    denizfeneri Yeni Üye

    Tatlılar bayramlarda ne kadar bizim vazgeçilmez tatlarımız arasında yer alsa da günlük hayatta da tatlılardan asla vazgeçemeyiz. Sizlere internette bulduğum değişik tatlı tarifleri arasında yer alan tadını merak ettiğim bir tatlı tarifini anlatmak istiyorum.

    Malzemeler:
    1 su bardağı taze ıspanak yaprakları
    Yarım su bardağı su
    6 su bardağı süt
    1,5 su bardağı irmik
    1,5 su bardağı şeker
    1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
    1 çay kaşığı vanilya

    Üzerine vanilya puding için:
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
    2 çay kaşığı vanilya
    1 yumurta sarısı
    2 yemek kaşığı un
    Veya hazır paket puding de kullanabilirsiniz

    Hazırlanışı:
    Ispanaklar yıkanarak yarım su bardağı suda kaynatılır. Elektrikli mikserle kaynatılan ıspanak püre haline getirilir. Tatlının malzemeleri bir tencereye alınır. İyice karıştırılan malzemeler ıspanak püresini üzerine ilave ettikten sonra sürekli karıştırılarak kaynatılır. Kaynatılan bu malzemelere tereyağı ve vanilya ilavesi edilir. Ayrı bir tencerede vanilyalı puding hazırlanır. Bütün malzemeler karıştırılarak tatlının üzerine yayılır. Soğuduktan sonra streç film geçirilerek dolaba koyulur. Yaklaşık 2 saat kadar dolapta bekletilen tatlı dilimlenerek servis yapılır. Tatlı hindistan cevizi ve damla çikolata ile zenginleştirilir. Afiyet olsun....
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş