Ispanaklı Gözleme Tarifi

Konu, 'Hamurişleri' kısmında Orko tarafından paylaşıldı.

  1. Orko

    Orko Bilgi Sihirbazı.

    Köyde yetişenler bilirler ıspanaklı gözleminin yanında yörük ayranı ile lezzet kapılarını aralamayı.
    Köy işi ıspanaklı gözlemenin yapılışını elimden geldiği kadar anlatacağım. Öncelikle malzemelerimizi
    sıralayalım.

    ıspanak.jpg

    1 kg köy unu
    1 su bardağı kadar ılık su ( arıtılmış yada hazır )
    1 su bardagı ılık inek sütü
    Yarım çay bardağı zeytin yağı
    1 Adet yaş maya
    1 Yemek kaşığı kadar tuz
    1 Tane kesme şeker


    Ispanaklı gözlemeyi yapmak için içinin harcının malzemeleri.

    2 kg taze ıspanak

    250 gram koyun peyniri yada keçi peyniri

    1 Adet kuru sogan

    tuz,karabiber,kirmizi pul biber, yarım çay bardagi sıvıyağ


    Gözlememizin Yapılışı;


    Öncelikle hamur malzemelerini bir kap içerisinde yoğuracağız ardından hamurumuzu 30 dakika dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru avuç içi büyüklüğünde bezeler haline getirip tezgaha dizelim, hamurların üzerlerine kurumayı önlemek için bir bez ile örtüyoruz.Ardından iç malzemelerimizi hazırlaycağız.
    Ispanaklari güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzelim, iyice suyu süzülen ıspanakları küçük küçük doğramalıyız.

    Doğramış olduğumuz ıspanakların içine soğanamızı doğrayalım, içerisine peynir ve diğer malzemeleri katarak karıştırmamız gerekiyor. Hamur bezelerimizi tek tek alarak yufka inceliğine gelene kadar açalım
    ve içerisine ıspanakli harçtan koyarak ağzını kapatttıktan sonra önlü arkalı çevirerek güzelce pişirdikten
    sonra yanına koyacağımız ayran domates, turşu ve kuru soğanla bir güzel tüketelim. Silexde önlü arkali cevirip pisirelim.Sıcak olarak Servis yapalım.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş