Ispanaklı Gözleme Nasıl Yapılır?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Kutup Yıldızı tarafından paylaşıldı.

  1. K

    Kutup Yıldızı Yeni Üye

    Gözleme sever misiniz? Kışın son derece sağlıklı ve demir deposu olan ıspanak ile gözleme yemeye hazır mısınız? O halde aşağıdaki tarifimi hazırlayıp eşiniz ve çocuklarınızla afiyetle yemeye ne dersiniz?


    Malzemeler:
    5 su bardağı un
    2 su bardağı ılık su
    1 paket maya
    2 tatlı kaşığı tuz

    Üzeri İçin:
    2 adet soğan
    1 kilo yıkanmış suyu süzülmüş ıspanak
    1 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ

    Unun ortasını havuz gibi açılarak içine su ve maya ilavesi yapılarak erimesi sağlanır. Tuzu da katılıp ne çok sert nede çok yumuşak bir hamur yapılır. Hamur dinlenirken yağla soğanı kavurup içine ıspanakla tuz ilavesi yapılarak suyu çekilene kadar pişirilir. Pişen harç soğumaya bırakılır.

    Hamuru bezelere ayırılır. Servis tabağı kadar büyüklüğünde açtığınız hamura iç harçtan iki kaşık yayarak üzerini kapatın. Kapama işleminin ardından elinizle kenarları bastırılır. Krep tavası ısıtılıp yağlamadan gözlemeler arkalı önlü pişirilir. Pişen gözlemeyi ister fırça ile sıvı yağ ister tereyağı sürüp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş