Ispanaklı Ev Makarnası nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Ispanaklı Ev Makarnası kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    5 su bardağı un
    1 demet ıspanak
    4 adet yumurta
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 dilim beyaz peynir
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Ispanağı ayıklayın, yıkayıp süzün. Tuz serpiştirip ovaladıktan sonra blenderda ezin.

    5 bardak unu yoğurma kabına alın. Ispanak, tuz, karabiber ilave edin, yumurtaları kırıp sert bir hamur tutun. Hamuru naylon torba içinde 20 dakika bekletin.

    Hamurdan 3 adet beze yapın ve her birini ince ince açın. Sonra da 10-15 santim genişliğinde kesin. 2 saat kuruması için bekletin.

    Kaynayan bol tuzlu suda makarnayı 6 dakika haşlayıp süzün. Eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. Beyaz peynirle süsleyip servis yapın.
     
  2. s

    sayka81 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. m

    müncübe Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş