Ispanaklı Çipura

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    Malzemeler



    Tart için :

    850 gr çipura balığı

    30 Adet iri ıspanak yaprağı

    1.5 su bardağı taze kreama

    2 Adet yumurta akı

    1 Adet limon

    Tuz birkaç tane karabiber

    Sos için :

    4.5 Çorba kaşığı tereyağı

    3 Çorba kaşığı un

    2 Adet taze soğan

    1 Çorba kaşığı acı hardal

    3 Kepçe balık suyu

    2 Çorba kaşığı sirke ile karıştırılmış su

    1 Tutam tozşeker

    Tuz karabiber









    Hazırlanışı

    Balığın kılçıklarını ayırıp tuz ve limon dilimleri ilave edilmiş suda haşlayın.
    Balık etini robottan geçirin.
    Krema 1 tutam tuz ve karabiberle karıştırılmış yumurta aklarını mikserle çırpıp balık etine ilave edin ve karıştırın.
    Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın.
    Altı adet küçük tartolet kalıbını yağlayıp bir ucu dışarıya sarkacak şekilde ıspanak yapraklarıyla döşeyin.
    Ortasına balık ezmesini doldurup sarkan ıspanakları üzerine kapatın.
    200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin.
    Sos için ; kıyılmış soğanları 1.5 çorba kaşığı tereyağında sote edin.
    Sirkeli su ile ıslatıp 1 tutam tuz ve karabiber serpin.
    Atelten alıp kapağı kapalı olarak 15 dakika bekletin.
    Mikserle karıştırıp hardal ve tozşekeri ekleyin.
    1.5 Çorba kaşığı tereyağı ile unu pembeleştirin.
    Sıcak balık suyunu azar azar dökerek sürekli karıştırın.
    5 dakika pişirip soğanlı karışıma ekleyin.
    Kalan tereyağını ilave edin.
    Dilerseniz üzerini nar taneleri ile süsleyip sos eşliğinde servis yapın.
    Ispanaklı Çipura yemek tarifleri
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Ispanak ile Çuprayı yan yana düşünmek istemiyorum yemeyim ben mümkünse :)
     
  3. i

    irem Yeni Üye

    Ispanak ve Çipurayı ayrı yemeyi tercih ederim
     
  4. A

    Abdullah Yeni Üye

    Ispanaklı çuprayı mutlaka deneyin güzel olacaktır...
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş