Ispanak Yatağında Kuzu Kapama Tarifi

Konu, 'Soralım Öğrenelim' kısmında BERRİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BERRİN Yeni Üye

    Ispanak Yatağında Kuzu Kapama nasıl yapılır, ıspanak yatağında Kuzu Kapama tarifini verirmisiniz resimli olursanız sevinirim.
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Ispanak yatağında kuzu kapama Gül Ağanın Hürreme hazırladığı bir yemektir. Ben pazı yatağında kuzu kapama yaptım işte tarifi : )

    Pazılı kuzu kapama malzemeleri
    • 6 parça kemikli kuzu eti
    • 4-5 sap taze soğan
    • 4 pazı yaprağı
    • 2-3 diş sarımsak
    • 45 gr tereyağı
    • 1 su bardağı su
    • Tuz


    hazırlanışı
    Pazılı kuzu kapama: Tavada tereyağını eritin. Etleri ekleyip çevirerek hafif kızartın ve yayvan bir tencereye alın.

    Soğanların yeşil saplarını kıyıp tereyağında hafif soteleyin. Pazı yapraklarını iri iri doğrayın. Soğan ve pazıları etlerin üzerine yayın.

    Sarımsakları soyup ikiye kesin ve etlerin üzerine serpiştirin. Suya bir miktar tuz ekleyip karıştırın ve tepsiye ilave edin. Kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. afiyet olsun.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş