Ispanak Borani veya Pazı ya da Pancar Borani tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında ayca tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayca Yeni Üye

    Ispanak Borani veya Pazı ya da Pancar Borani nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    1 kg. ince doğranmış ıspanak veya pazı veya pancar
    2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
    4 su bardağı süzme yoğurt
    4 diş dövülmüş sarmısak
    2 yemek kaşığı tereyağı

    Sos için;
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

    Yemeğin Tarifi
    Ispanak ya da pazıyı veya pancarı önce yıkayıp, bir parmak kalınlığında ince ince kıyın. Bir tencereye 4-5 su bardağı su ekleyip, 1 tatlı kaşığı tuz serpin. Su kaynayınca sebzeyi 10 dakika kadar haşlayıp, süzün.

    Soğuyunca elinizle sıkarak portakal büyüklüğünde toplar yapın. Bir tavaya yağı koyup ince kıyılmış soğanları ekleyip, kavurmaya başlayın. Soğanlar sararınca ıspanakları ekleyin. Bir başka kapta yoğurt ve dövülmüş sarmısağı karıştırın. 5-6 dakika kadar kavrulan ıspanakların altını söndürüp, servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurdu ilave edin.

    Öte yandan ufak bir tavada yağı etirip, kırmızı pul biberle 1-2 dakika pişirin. Yoğurtlu ıspanak yemeğinin üzerine sıcak yağı gezdirip, servis yapın.
     
  2. tenzile

    tenzile Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. t

    tuba Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. incii

    incii Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  5. s

    sibelkel12345 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  6. ŞERİFE

    ŞERİFE Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  7. d

    dantel Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş