İslim Kebabının Yapılışı

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında kiraz tarafından paylaşıldı.

  1. k

    kiraz Yeni Üye

    İslim Kebabı Nasıl Yapılır?
    Resimli İslim Kebabı Tarihi

    Malzemeler:

    5 adet uzun patlıcan350 gr. kıyma1 adet soğan1 adet yumurta1 diş sarımsaktuz,karabiber,kırmızıbiber,yenibahar,kekik2 adet domates3-4 adet sivribiber2 yemek kaşık salça2 yemek kaşığı galete unu( ya da bayat ekmek içi ) [​IMG]

    Hazırlanışı:

    Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda acısının çıkması için bekletin. Bu arada soğanı rendeleyin yada çok ince yemeklik doğrayın. Kıyma, galete unu ,yumurta, soğan, dövülmüş sarımsak ve baharatları iyice karıştırarak köfte harcı elde edin. İsterseniz bu harcı daha önceden hazırlayıp bir süre bekletebilirsiniz.

    Patlıcanları yıkayıp kurulayın,sonra tavada kızartın ve havlu kağıt serilmiş bir tabağa yerleştirin. Domatesleri halka halka doğrayın. Biberleri büyüklüklerine göre 2 veya 3 e bölün.

    Daha sonra patlıcanlardan 2 şer tanesini “+” olacak şekilde yerleştirin. Köfte harcından oluşturduğunuz artı işaretinin ortasına yerleşecek büyüklükte ama biraz irice köfteler hazırlayın( çünkü piştiğinde köfteler küçülüyor). Patlıcanların uçlarını sıra ile köftenin üzerine kapatın. Bir kürdanın ucuna önce kestiğiniz biberlerden sonra da 1 halka domates takın ve bu kürdanı kapadığınız patlıcanların üzerine batırın. Daha sonra bir tepsiye yerleştirin. Tüm patlıcanlar için aynı işlemleri tekrar edin. Salçayı bir kase kadar su ile karıştırıp hem kebabların üzerine hem de tepsiye dökün. Tepsinin üzerine alüminyum folyo kapatarak önceden ısınmış 230 derece fırında 30-35 dk. kadar pişirin. Son 1-2 dk da folyoyu çıkarabilirsiniz.
     
  2. a

    aysima Yeni Üye

    İslim kebabı nefis olur yazın sıklıkla yaparım
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...
Benzer Konularımız
  1. Nehir
    Yanıtlar:
    2
    Okunma:
    1.999
  2. Nehir
    Yanıtlar:
    2
    Okunma:
    603

Sayfayı Paylaş