İslim Kebabı

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]

    15 adet
    Malzemeler:
    • 1,5kg ince uzun patlıcan
    • 4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış
    • 3-4 adet küçük domates
    • köfte için:
    • yarım kg kıyma
    • 1 yumurta
    • 1 kuru soğan
    • 2-3 diş sarımsak
    • 2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)
    • tuz
    • karabiber
    • sos için:
    • 2-3 domates
    • sıvıyağ
    • 1 çay bardağı su
    • tuz
    Hazırlanması:
    1. Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.
    2. Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200C'de pişirin.
    3. Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.
    4. Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C'de pişirin.
    5. Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Adı ustunde islim kebabı gorunusu ve tadı cok guzeldir
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    İslim Kebabı bazı yerlerde Kürdan Kebabı tarifi sunmak istiyorum. Öncelikle Malzemelerimizi sayalım.

    Yarım kilo kıyma ( Kuzu Kıyma )
    [​IMG]
    1 adet soğan

    1 su bardağı ekmek içi

    3 çorba kaşığı sıvı yağ

    Tuz, karabiber

    3 adet patlıcan

    2-3 adet sivri biber

    2-3 adet domates
    [​IMG]
    Kıymayı bir kaba alın. İçine ekmek içini, tuzu ve karabiberi katın. Soğanı rendeleyin ve ekleyin. Yağı ekleyin. Elinizle iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Teflon tavada veya grill ızgarada pişirin. Patlıcanları alacalı soyun ve uzununa doğru 2-3 cm kalınlığında kesin. Tuzlu suda bekletin, yıkayın ve kurulayın. Tavaya kızartmalık yağı koyun, kızınca patlıcanları koyarak her iki yüzlü kızartın. Çarliston biberleri dörde bölün ve yağa atarak kızartın. Patlıcan dilimlerini artı şeklinde üst üste koyun. Üzerine bir adet köfte koyun. Patlıcanları köftenin üzerine bohça gibi kapatın. Üzerine biber ve onun üzerine de dilimlenmiş domates koyun ve ortasına kürdan batırın. Fırın tepsinse veya borcam tepsiye dizin. Salçalı su hazırlayın ve kebapların yarısına gelecek kadar koyun. Tepsiyi sıcak fırına sürün ve 15-20 dakika pişirin. Sıcakken servis tabağına alın ve yanında pilav veya garnitürle birlikte servis yapın.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş