İşkembe Çorbası (6-8 Kişilik) nasıl yapılır ?

Konu, 'Çorbalar' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    İşkembe Çorbası (6-8 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 Kg İşkembe (temizlenmiş)
    2 Çorba Kaşığı Un
    2 Yumurta Sarısı
    1 Limon Suyu
    1 Fincan Sirke
    3-5 Diş Sarmısak
    Tuz, Kırmızı Biber
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)


    Yemeğin Tarifi
    Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için kullanıyoruz).

    Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakalım.

    Bu arada terbiyeyi hazırlayalım. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim.

    Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım. Sarmısağı döverek ilave edelim. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim)
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    İşkembe çorbasına bayılırım sarımsak yakarsanız üstüne üff..
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş