İskandinav Usulü Sıcak Şarap tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    İskandinav Usulü Sıcak Şarap kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    1 şişe dömisek (yarı tatlı) kırmızı şarap, (Sek şarap da olabilir, o halde biraz şeker eklemelisiniz)
    2-3 yemek kaşığı şeker
    300 gram kuru üzüm
    50 gram soyulmuş badem
    200 gram kuru incir
    35 cl. Kanyak
    Biraz karanfil, bir çubuk tarçın

    Yemeğin Tarifi
    Nefis bir kış içeceği, kupalarla ya da kulplu kalın fincanlarla yudumlanır. Aslında sıcak şarap için en ideal bardak bulabilirseniz toprak kuplardır.



    2-3 yemek kaşığı toz şeker kabın dibinde ısıtılarak karamel haline getirilir. Şekerler kahverengileşince ocağın ateşi kısılır, şarap, badem, kuru üzüm, incir ilave edilir. Şarap kaynayıncaya kadar karıştırılır. Bu arada tarçın ve karanfiller eklenir. Biraz daha kaynatılır, kanyak eklenip, servis edilir.

    Kaynak: Mehmet Yalçın
     
  2. c

    cankizzz Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  3. s

    simo1985 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  4. s

    sipka Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  5. m

    milanda_18x Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş