Isırgan Otu Mıhlaması nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Isırgan Otu Mıhlaması kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    1 demet ısırganotu (elinize eldiven giyerek yapraklarını dallarından ayırın ve sapları atın)
    1 su bardağı süt
    2 baş orta boy kuru soğan (çok ince, yemeklik doğranmış)
    4 yemek kaşığı margarin
    6 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Isırgan otunu haşlayalım, bu esnada ısırganın acı suyu atılır (haşlanırken içine 1 su bardağı süt dökerseniz, lezzeti artar).

    Bir tencereye yağı koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım, haşlanmış ısırgan otunu da süzüp, üzerine ilave edelim.

    Pişmenin sonuna doğru yumurtaları ısırganotunun içine kıralım. Yumurta beyazları iyice pişince ocağı kapatalım. Tuz ve karabiberi ekleyip, servise sunalım.
     
  2. m

    monaroza Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. e

    elagozlu28 Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş