İmam Bayıldı nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    İmam Bayıldı tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    6 adet patlıcan
    1 bardak sıvıyağ
    6 adet soğan
    15 adet sarmısak
    1 bardak zeytinyağı
    2 adet domates
    1 adet yeşil biber
    2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
    6 adet kesme şeker
    2 bardak su
    Tuz
    Karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Patlıcanları çizgili şekilde soyun. Tuzlu suda bekletin (sap kısımlarını da soyarsanız, görünümü güzel olur).

    Patlıcanları kurulayıp, kızgın yağda kızartın. Fırın tepsisine dizin. Ortalarını uzunlamasına kesin.

    Bir tavanın içinde yarım halka şeklinde doğranmış soğanla, sarmısağı zeytinyağında kavurun. Doğranmış domates, yeşil biber, maydanoz, şeker, tuz ve karabiberi üzerine ilave edin. 10 dakika pişirin.

    Hazırladığınız harcı, kızarmış patlıcanların içine eşit miktarda paylaştırın. 2 bardak su ilave edip, fırında 25 dakika pişirin.

    Servis için soğumaya bırakın.
     
  2. n

    neslih Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  3. a

    aysema Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş