İçli Pide tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    İçli Pide
    Malzemeler
    3 adet hazır yufka

    İç harcı için;
    1 kase çökelek
    1 çay bardağı ince bulgur
    1 çay bardağı sıvıyağ

    Üzerinin sosu için;
    2 su bardağı yoğurt
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı sıvıyağ

    Yemeğin Tarifi
    Önce ince bulguru sıcak suyla ıslatın. Kabarınca sıvıyağla birlikte çökeleğe katın. Yufkayı tezgaha açın. Üzerine bulgurlu ve çökelekli harçtan yayın. Yufkayı alttan ve üstten elinizle rulo yaparak ortada toplayın. Sonra iki ucunu tutup, ortada büzüştürün. 2 parmak eninde dilimlere ayırarak yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yoğurt, yumurta ve sıvıyağı çırparak böreğin sosunu hazırlayın. Üzerlerine sosu gezdirin, 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirip, sıcak sıcak servis yapın.
     
  2. f

    feyzaadalı Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. m

    minimimar Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. k

    kek Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş