İçli Köfte / Malatya tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    İçli Köfte / Malatya tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    Köftenin Dışının Malzemesi;
    1 kg. ince bulgur
    1 adet yumurta
    2 su bardağı kaynatılmış sıcak su

    Köfte İçinin Malzemesi;
    ½ kg. yağsız ince çekilmiş kıyma
    9 adet haşlanmış patates
    3 adet kuru soğan
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı reyhan
    1 tatlı kaşığı yedi türlü baharat
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Dışının Hazırlanışı: 1 kg. ince bulgur geniş bir tepsiye boşaltılır. 2 su bardağı sıcak su ile ıslatılır. Bir saat kadar yumuşatılıp, bekletilir. Daha sonra iyice elle yoğrulur. İçine bir yumurta kırılır ve biraz da böyle yoğurulur. Sonra iki su bardağı un ve tuz ile karıştırılır, onunla da yoğurulur. Karışım, ara sıra elimizi suya batırarak, kıvamını alana kadar yoğurulur.



    İçinin Hazırlanışı: Bir tencerede 1 su bardağı sıvıyağ ısıtılır. Üç adet ince ince doğranmış kuru soğan yağda sarartılır. Sonra içine ½ kg. kıyma ilave edilir. Ve suyunu çekene kadar kavrulur (10 dakika kadar).

    Tekrar içine, biber salçası, karabiber, reyhan, yedi türlü baharat ve tuz atılıp karıştırılır. Bu arada önceden haşlanmış patateslerin kabuğu soyulup, ocağın üzerindeki karışıma eklenerek, 5-6 dakika daha hep birlikte pişirilip, altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.

    Artık içli köftenin yapılış aşamasına geçelim. İlk önce yoğurduğumuz bulgurlu harçtan kabuklu ceviz büyüklüğünde parça koparıp alalım. İki avucumuzun arasında önce yuvarlayalım. Sonra baş parmağımızla bir taraftan içe doğru 2 cm kadar bastırıp, bir çukur oluşturalım. Bu çukur kısma 1 tatlı kaşığı dolusu kıymalı patatesli harçtan doldurarak köftenin ağzını kapatıp, tekrar yuvarlayalım. Böylece tüm malzemeler bitene değin içli köfteleri hazırlayıp, bir kenarda beklemeye alalım.

    Öte yandan içinde 8-10 bardak su bulunan tencereyi ateşin üstüne oturtup, kaynamaya bırakalım. 1 çay kaşığı kadar da tuz atalım. Su kaynamaya başladığında içli köfteleri tek tek içine atarak 10-12 dakika kadar haşlayıp, bir el kevgiriyle süzdürerek alalım.

    Servis tabağına dizip, sıcak olarak ikram edelim.
     
  2. h

    hatice sıla Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. k

    kumsall Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  4. m

    merve Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş