İç tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    İç nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 su bardağı ince bulgur
    6 adet iri boy domates
    4 adet sivri biber
    1 adet kuru soğan
    6-7 adet taze yeşil soğan
    ½ demet maydanoz
    ½ demet taze reyhan
    1 yemek kaşığı salça
    Arzuya göre 2 yemek kaşığı yağı alınmış kavrulmuş kıyma veya 3 su bardağı yağsız et suyu

    Yemeğin Tarifi
    Bulgur ılık suyla yıkanarak 1-2 saat bekletilir, kabarması ve şişmesi sağlanır. Salça, kabukları soyularak küp doğranmış domatesler, küp doğranmış kuru soğan ve kıyma konularak yoğrulur. İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz, yeşil biber, reyhan ilave edilerek az yoğrulur. Soğuk su katılarak sulandırılır. İsteğe göre haşlanmış taze yaprak, haşlanmış lahana veya lahana turşusu ile yenilir.
     
  2. z

    zeynom Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş